Kukkakaalipizza

Luen monia eri blogeja ja nykyään entistä enemmän hyvinvointiin ja raakaruokaan liittyviä. Mistäkähän johtuu? Kiitos hyvää -blogista olen löytänyt useita kokeilun arvoisia reseptejä. Viljaton pizza houkutteli heti kokeilemaan. Aluksi ainekset hieman epäilyttävät, mutta ku hetken mietin, nehän on kasvissosekeiton ainekset. Olomuoto on vain eri. Syömisen jälkeenkin olotila oli eri kuin tavallisen pizzan jälkeen. Teen kyllä toisenkin kerran. Jopa kämppis kehui pizzaa hyväksi, maistui toisenkin pala ;)

Taikinasta tuli liian vetistä, kun en siivilöinyt vettä kokonaan pois kukkakaalimuruista .Kuvasta huomaa miten leivinpaperi repesi.Itse laitoin täytteeksi avocadoa, tomaattia, sieniä ja vuohenjuustoa. Ja paljon juustoa. Ja tietenkin oreganoa.


(ohje suoraa kopioitu Kiitos Hyvää -blogista)
KUKKAKAALIPITSA aka KUKKAKAALIPIZZA
(gluteeniton, hiivaton)

1 l “kukkakaaliriisiä” (noin 1 keskikokoinen kukkakaali)
1 kananmuna
0,5 dl pehmeää vuohenjuustoa, chevreä
2 tl psylliumkuitujauhetta (valinnainen)
Ripaus merisuolaa
+ Halutessa hieman kuivattua oreganoa
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Tee taikinapohja: Hienonna kukkakaali blenderissä tai monitoimikoneessa pieneksi, riisimäiseksi muruksi. Murentaminen tehosekoittimella helpottuu, kun teet sen pienissä osioissa. Laita kattilan pohjalle parisen senttiä vettä ja kaada kukkakaalimuru kattilaan. Kypsennä vajaa viisi minuuttia. Siivilöi nesteet pois. Purista vielä harsopussin tai puhtaan keittiöpyyhkeen avulla niin paljon ylimääräistä nestettä kukakaalista kuin saat (Vettä irtoaa useampi desi.) Riko kananmunan rakenne lyhyellä vispauksella kulhossa. Kaada sekaan kukkakaalimuru. Notkista chevre haarukalla tai vaikka sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi ja kaada kukkakaalimurun ja kananmunan sekaan. Lisää halutessasi psylliumkuitujauhetta, joka lisää taikinan sitkoa. Sekoita taikina tasaiseksi haarukalla tai lusikalla. Lisää suolaa ja haluamiasi mausteita. Levitä seos leivinpaperilla päällystetylle uuninpellille ja tasoita reilun 1 cm paksuiseksi levyksi. Laita pitsapohja kypsymään uunin keskiosaan noin 35-40 minuutiksi. Valmista sillä välin tomaattitäyte. 

TOMAATTISOSE PITSALLE
4 isoa luomutomaattia
3 valkosipulinkynttä
2 rkl tomaattipyreetä
1 tl kotimaista hunajaa
Loraus oliiviöljyä
Mustapippuria
Merisuolaa
Miniripaus chiliä
Pese ja paloittele tomaatit ja poista niistä siemenet. Lisää kaikki ainekset tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi seokseksi tai jätä sekaan hieman sattumia, makusi mukaan. Kaada tomaattiseos kattilaan. Kiehauta ja anna tekeytyä keskilämmöllä noin 20 minuuttia, kunnes tomaattisoseesta on haihunut ylimääräinen neste ja se on mukavan paksua.
Ota pitsapohja uunista ja levitä tomaattiseos ja muut haluamasi täytteet sen pinnalle. Laita pitsa takaisin uuniin ja kypsennä noin 5-10 minuuttia. Ota uunista, tarjoile ja nauti.

No comments:

Post a Comment