Se tunne, kun kädet on taikinassa. Mikähän siinä on? siinä piilee jotain onnellisuutta
TATTARIRIESKAT
2dl vettä
1 tl psylliumia
2dl gluteenitonta jauhoseosta
3dl tattarijauhoja
0,5 tl suolaa
0,5-1dl voita
Nämä on hyvin nopeatekoisia. Uuni kannattaa laittaa heti lämpenemään. 250celciusta on hyvä lämpötila. Liotan ensiksi psylliumin kylmään veteen, johon lisään jauhot ja suolan. Lopuksi vielä rasvan, jotta rieskoista ei tulisi niin kuivia kuin kuvassa näkyy. Itse unohdin rasvan kokonaan. Pyörittelin taikinasta taikinapallot leivinpaperille, jotka kaulitsin 0,5cm ohuiksi rieskoiksi. Pistelin haarukalla ja työnnän pullat eli rieskat uuniin.
Rieskat on parhaita uunituoreina. Melkein kerralla sain syödyksi yhden satsin. Samalla ohjeella saa kätevästi myös karjalanpiirakoita. Joululomalla Leena teki näitä kotona. On niin hyviä ettei tavallisia karjalanpiirakoita ja ohrarieskaa kaivattu. Kaikki taviksetkin söi kilpaa näitä. Tattarin makuunkin voi tottua.
Vinkki kaikille että rieskataikina pitää jättää pehmeäksi niin ei tule niin kovia rieskoja.
ReplyDeleteHyviä rieskoja tulee tällä ohjeella. Sekaan voi laittaa erilaisia mausteita mm. porkkanaraastetta tai aurinkokuivattua tomaattia.